Tomorrowland 2012

Ergens in de voormiddag van 26 juli 2012 was het zover, afzakken naar Tomorrowland. Er stond een broeierig warme zon aan de heldere hemel. De temperaturen tikten meermaals de 30 graden aan.  De ticketverkoop was ongelooflijk snel gegaan en veel van mijn kennissen hadden  geen tickets kunnen bemachtigen. Ik kon wel gaan en had er dus lang naar uitgekeken en afgeteld.

Via de E17 en de A12 richting Boom. Toen iedereen plots vol in de remmen ging en er enorm gevaarlijke situaties ontstonden op de A12 wist ik dat het niet ver meer was. Het verkeer stond op de pechstrook aan te schuiven en hier en daar stond er een stilstaand voertuig op de rechter rijstrook.  Via een lange, doch relatief vlotte file gingen we richting de duidelijk aangegeven parkings. Van onze parking was het nog een vijftal minuten stappen naar de ingang van de camping wat ideaal was. Ik denk dat we daar ongeveer tegen 12 uur waren en de wachtrij voor de bandjes was enorm. De stormloop op de camping was dat ook.

Wachten voor Dreamville (foto van Fille Roelants)
De organisatie gebruikte een lint waarachter iedereen moest wachten. Ze schoven om de zoveel tijd enkele meter naar achteren op. De vrijgekomen plaats moest dan worden gebruikt om je tent op te zetten. Tegenwoordig lijkt iedereen een werptent te hebben waardoor ik met mijn opzet tent amper een kans maakte.  Eenmaal een plaatsje gevonden kon het opzetten beginnen, niet dat ik veel zin had met die warmte maar ok.  ’s Avonds was er een feestje om Tomorrowland in te feesten dewelke wel geslaagd was. Eerst was er een deep house dj aan het draaien dewelke werd afgelost door Trash Radio. Die laatste stak de sfeer er echt wel in. Nadat Trash Radio zijn set had afgewerkt keerden we terug naar de tent. Uitgeslapen zijn voor het echte festival was de boodschap!

Vrijdag 27 juli 2012 was zeker niet koeler dan de dag ervoor. Ik werd al snel uit mijn slaap gehaald door de warmte in de tent. Niet zo fijn om nat van’t zweet waker te worden. Ontbijten, verfrissen en naar de weide was de boodschap. Ook daar stond een lange wachtrij aan de ingang. Toen we binnenkwamen aten we eerst een smos kaas/hesp waarna we naar de iets verder gelegen Mainstage trokken. Het was de eerste keer dan ik naar Tomorrowland ging en toen ik de hellende weide en het podium zag kreeg ik toch direct kippenvel. Rebecca en Fiona waren alles aan’t geven met hun nummer Turn it down (Carli Remix). Wou dat ik langer kon blijven kijken maar het kriebelde teveel om de rest van het terrein te gaan bekijken. Het terrein heeft de grote en de allures van een pretpark. Leuke wandelpaden met overal versieringen, veel podia, … Na alles eens bekeken te hebben terug naar de mainstage. Cazzette was daar ondertussen bezig en het was wel de moeite! Aanrader! Gebleven tot na Thomas Gold dewelke ook enorm goed was. Dan was het opnieuw tijd om te eten , gevolgd door de optredens van Fat Boy Slim en Avicii. Die laatste viel echt tegen, één bekend nummer en voor de rest altijd maar hetzelfde getsjangel. The Bloody Beetroots hebben we gewoonweg geskipt. Niet mijn ding en zag ze al eens op I love Techno.

Tomorrowland by night
Terug poging tot uitrusten maar echt goed lukte dat niet. Zeker niet als er gasten om 4 uur ’s nachts met loeiharde muziek, komende uit boxen op wieltjes, langs de tent lopen. De volgende ochtend opnieuw hetzelfde: Wakker worden door teveel warmte. Gelukkig kan je daar voor enkele euro’s douchen op de camping. Een douchke was telkenmale een welgekomen verfrissing.

Zaterdag 28 juli 2012 zagen we Kraantje Pappie welke enorm veel sfeer creëerde in het kwartier dat hij optrad alsook Hardwell, Dimitri Vegas & Like Mike, Skrillex en Swedish House Mafia. Dewelke er allen een ferm feestje van maakten. Skrillex  liet de boel ferm knallen en onlangs een zwak begin van Swedish House Mafia sloten ze de avond in stijl af. Het was de moeite om te blijven en ook het gezelschap van enkele vrienden met een dagticket zorgde ervoor dat het feestgevoel er goed inzat. Voor de laatste nacht opteerde ik toch enkele oordopjes hoewel de batterijen van de andere feestgangers nu ook stilletjes aan begonnen op te raken.

Laatste dag, zondag 29 juli 2012, deden we het wat rustiger aan. We moesten de tent afbreken in de voormiddag dus het was al snel laat toen we op de weide aankwamen. Opnieuw veel gewandeld  en overal wel een streepje muziek meegepikt. We gingen vooral voor David Guetta omdat de sfeer er altijd goed blijkt in te zitten. Nicky Romero, Yves V en Afrojack pikten we ook mee van de Mainstage. Normaal gezien gingen we blijven tot het eind en dus na Steve Aoki echter zagen we ergens tijdens het wandelen op de matrixborden verschijnen dat de parkings aan de camping, alwaar mijn voertuig stond, gesloten werden tussen 23 en 03 uur. Daar mijn vriendin de volgende dag moest werken om 12 uur zou 03.00 uur een beetje laat geworden te zijn. Wij zijn met andere woorden na David Guetta huiswaarts getrokken.

Afrojack
Tomorrowland was een super festival met toffe muziek en veel vuurwerk, maar de aanwezigheid van buitenlanders was echt wel enorm te noemen. Overal zag je Zweedse en Spaanse vlaggen afgewisseld met Canadese en Australische vlaggen. Ze kwamen dus van ver! Erg storend was dat echter niet.  Storender was de grote groep wildplassers. Of het nu een eettent , een podium of een struik betrof… voor die groep was alles blijkbaar gelijk. Aan de Mainstage was de urine tot ongeveer een meter hoog in het stoffen omhulsel van een drankstandje getrokken. Proper is anders! Zoals eerder aangegeven was de muziek zeker goed doch enkele nummers hoorde je zowat bij elke artist. Ik heb ze hieronder als youtube filmpje gepos. Het waren meer bepaald Knife party – Internet friends en Otto Knows – Million Voices gemixt met apologize.

Ik zal volgend jaar normaal gezien wel proberen terug gaan maar waarschijnlijk slechts voor één dag.

Leave a Reply