Reis Suriname Dag 7-8

Dit keer voeg ik dag 7 en 8 samen. Dag 9 zal ik in een aparte blogpost bespreken omdat er toch redelijk wat over te vertellen valt.

Dag 7 – Pottenbakkerij

Op dag 7 van onze Suriname reis brachten we een bezoek aan een pottenbakker. Potten bakken is nog iets dat vak wordt gedaan door inheemse stammen (Indianen). Deze stammen leven toch een 100 km buiten de stad (District Para) en niet direct aan een verharde weg. We dienden dus een stuk op onverharde, en bijgevolg ook hobbelige, wegen te rijden.

Hobbelige zandweg
Hobbelige zandweg

Eenmaal aangekomen stelde het niet heel veel voor, de klei was op door de droogte en de (mooie) grote potten zouden pas tegen begin November terug beschikbaar zijn. Beetje jammer en zelfs voor foto’s moest je betalen. Na de tegenvallende pottenbakker gingen we naar een houtsnijder. De ouders van mijn vriendin wouden nog een typische Surinaamse stoel aanschaffen. Ook daar was het hout op maar ze hadden nog enkele stoelen in voorraad. Hiervan kozen de ouders van vriendin eentje voor in de living. Ik vind het best een mooie stoel. De stoel bestaat uit twee delen die je in elkaar klikt en beide delen zijn uit grote stukken hout gemaakt. Het zijn dus geen aan elkaar gelijmde stukjes hout! Hij werd vervaardigd uit “Bloedhout”.

Houten Surinaamse stoel
Houten Surinaamse stoel

Het was eens een tof tripje uit de stad. De rest van de dag werd zoals gewoonlijk opgevuld met zwemmen en schuilen voor de brandende zon.

Dag 8 – Rustdag

De boog kan niet altijd gespannen staan en een rustdag is soms welgekomen. Een dagje zwemmen, tv kijken en luieren. is het geworden šŸ™‚

 

Leave a Reply