Reis Suriname Dag 14-15

Dag 14 – Nogmaals Vissen!

De eerste maal dat we gingen gaan vissen was de broer van Ysaline niet in de mogelijkheid om mee te gaan. Daarom werd al snel beslist de voorlaatste dag van ons verblijf nogmaals terug te keren naar de zelfde plek met hem erbij. De vangst was iets minder dan de eerste keer, ook braken er ditmaal drie van de vijf vislijnen. Op dat vlak zat het een beetje tegen. We zagen echter nogmaals een kaaiman maar konden hem dit keer niet vastleggen op camera. Helaas!

Beet!
Beet!

‘s Avonds werden de valiezen gepakt om terug te keren naar het koude België.

Dag 15 – De terugkeer naar België

Tijd voor de terugkeer naar België. ‘s Morgens nog een beetje shoppen en winkels kijken om de tijd te doden. ‘s Middags ging het dan naar Zanderij, de luchthaven van Suriname. Ook in Suriname moet je drie uur op voorhand aanwezig zijn op de luchthaven. In Amsterdam konden we ons nog goed bezig houden, in Suriname was dit een heel pak minder. Ik denk dat de luchthaven van Suriname ongeveer acht winkels telt waarvan de helft enkel voedingswaren verkopen.  De andere helft verkoopt nutteloze souvenirs. Elektronica of andere interessante dingen moet je daar niet echt verwachten.

Het was een nachtvlucht en ik hoopte wat te kunnen slapen. Niets was natuurlijk minder waar, lawaai en lastige mensen rondom mij hielden mij uit mijn slaap. Ik heb dan maar heel de nacht series en films gekeken op de terugvlucht. Gelukkig had ik dat nog! In Amsterdam werden we grondig gecontroleerd door de douane en af en toe werd er iemand van onze vlucht afgevoerd door de politie. Waarschijnlijk zullen er een paar drugs smokkelaars tussen gezeten hebben. Na de controles in Amsterdam ging het met de trein richting Gent alwaar mijn mama ons stond op te wachten. (Dank u! :)) Het eerste dat ik deed was slaap inhalen want dat was echt wel nodig.

Het was een mooie reis welke ik iedereen kan aanbevelen die van natuur houdt. Als je echt een zon zee strand vakantie wil dan is Suriname helemaal niet geschikt. Echte stranden heb je daar niet en zwemmen in de vele plasjes is niet altijd aan te raden door de dengue mug.

Er zijn toch enkele bijzonderheden die me zullen bijblijven. Zo worden alle aankopen welke je doet in een supermarkt voor jou door een apart aangesteld personeelslid in zakken gestoken. Deze geeft het dan weer aan een ander personeelslid welke de zak dan naar de auto brengt. Bizar!

Ook viel het regelmatig voor dat je naar televisie zat te kijken en er na reclame plots “End of this powerpoint presentation” bovenaan het scherm kwam te staan. Of dat je na een film plots een bureaublad van een computer ziet welke dan dubbelklikt op een ander filmpje. De televisieprogramma’s zijn daar echt enorm amateuristisch. Het heeft wel iets en heeft me meermaals doen glimlachen.

Misschien dat we volgend jaar terugkeren maar dan eens doorvliegen naar Miami. We zien wel!

Leave a Reply