Verhuizen naar Oudenaarde

Het moment is aangebroken. Het moment om het ouderlijke huis te verlaten en te gaan samenwonen. Na 23 jaar, veilig, in hotel mama te hebben doorgebracht is het tijd voor avontuur. Boterhammen smeren, kuisen en altijd zelf koken! Het zal wennen zijn, dat is zeker maar ik doe het niet alleen. Mijn vriendin, Ysaline, en ik zijn nu bijna 2 jaar samen en hebben een tijd geleden besloten om te gaan samenwonen. Na een toch wel vermoeiende zoektocht op tal van immobiliën websites en drie huisbezoeken, hebben we een woning gevonden welke ons alletwee aansprak. We wouden graag een tuin, huisdieren toegelaten en minder dan 800 euro huishuur per maand. Al snel bleek dat zoiets in Gent-Centrum zo goed als onbegonnen werk was. Vaak waren het appartementen, welke geen tuin hebben , of huizen waar er geen centrale verwarming is. Ik zag het niet bepaald zitten om voor 800 euro/maand te verwarmen met gaskachels en me opgesloten te voelen.

Hierop vergrootten we ons “jachtgebied” en kwamen we uit bij Deinze/Oudenaarde/Zulte, zolang het maar nog Oost-Vlaanderen was. Mijn vriendin is oorspronkelijk van Vlaams-Brabant en de West-Vlaamse uitspraak is nu niet bepaald de gemakkelijkste om te verstaan. Oost-Vlaanderen en haar dialecten is vrij gematigd en neutraal waardoor we besloten binnen de provinciegrenzen te blijven.

ZulteZultesmal

Eerst vonden we een woning in Zulte. Het betrof een open bebouwing in een erg rustige buurt. Het had een mooie grote tuin die toch genoeg privacy bood door de hagen. De woning lag niet ver van de Kortrijksesteenweg welke, zoals de naam doet vermoeden, pal in het centrum van Kortrijk uitkomt. Ideaal voor mij! Echter werd snel duidelijk dat de buren erop stonden dat de hagen perfect onderhouden werden. Blijkbaar zouden ze bij het minste takje dat op hun terrein hangt al komen klagen. Ook was er absoluut geen openbaar vervoer in de buurt waarmee Ysaline snel naar Gent zou kunnen reizen. We hadden een optie gepakt maar na een paar nachten slapen hebben we deze weer afgeblazen.

OostakkerOostakkersmal

Een dikke week na ons bezoek in Zulte vonden we een nieuwe kanshebber in Oostakker. Dicht bij de R4 gelegen maar toch rustig. Ook winkels waren er, in de omgeving, in overvloed. Nadeel: Rijwoning, diepe tuin zonder enige privacy en de beneden verdieping betrof één lange ruimte waar je volgens mij behoorlijk veel mazout (in dit geval) moest stoken om de boel op te warmen. Ook moest je boven op een schakelaar duwen om warm water naar boven te pompen. Anders had je op de boven verdieping geen warm water. Bizar! Bovendien kwam na de rondleiding de onaangename verrassing dat de woning maar voor één jaar kon gehuurd worden. De eigenaars van het pand wonen blijkbaar in China en willen op elk moment kunnen terug komen naar België. Wij zoeken een minder tijdelijke optie waardoor deze woning al snel opzijgeschoven werd.

Oudenaarde

Oudenaardesmal

Bam! Daar stond het dan, het huis welke op basis van de foto’s alleen al aansprak. Zo snel mogelijk een afspraak geregeld en gaan bezoeken. De woning betrof een halfopen bebouwing dicht bij het centrum van Oudenaarde. Ongeveer 1 km van het zwembad en 2 km van de Grote Markt. Mooie tuin waarvan iets meer dan de helft mooi omheind is waardoor we toch wat privacy zouden kunnen hebben. De woning is vrij recent vernieuwd en voorzien van een nieuwe verwarmingsinstallatie op gas.

Toen we aankwamen zagen we dat er nog een ander koppel binnen was. Kapers op de kust! We hadden eerder al gemerkt dat je soms heel snel moet zijn om een, deftige, woning te kunnen bezoeken. En al zeker om het effectief huren. Eenmaal zij vertrokken waren was het aan onze beurt. Al bij de eerste stap in de woning, was het duidelijk dat dit huis echt iets voor ons was. Drie slaapkamers, een mooie badkamer, grote keuken, living, veranda en een grote zolder waar je heel wat op kwijt kan. Ook is er nog een aparte garage en een soort van stenen tuinhuis. Beiden zijn ook voorzien van een zolderruimte. Aan opslagruimte alvast geen tekort! Bovendien is de huisbaas vrij gemoedelijk en zijn huisdieren toegelaten. We keerden huiswaarts en in de auto werd duidelijk dat mijn vriendin en ik op dezelfde lijn zaten in verband met deze woning. Eenmaal thuis en nadat we “de mama” ook eens onze bevindingen lieten horen, stuurden we een mailtje naar de huisbaas. Wij wouden een optie!

De volgende ochtend kregen we een mailtje met als eerste regels:

Dag Jens, Ysaline,In het leven moet je snel zijn, het andere koppel dat voor jullie komen kijken was heeft ook bevestigd dat ze de woning willen huren.Gelukkig voor jullie, waren jullie net iets sneller.

We waren op slag gelukkig. Het weekend erop tekenden we het contract en nu enkele dagen geleden kregen we het bericht dat we,  ipv op 1 april, al op 16 maart de sleutel krijgen. We hebben ondertussen al de nodige huisraad besteld en binnenkort staat er dus een verhuis voor de boeg. Alvorens alles te laten leveren moet ik wel nog het avontuur aan gaan om schilderwerken uit te voeren. Ik heb dit nog nooit eerder gedaan…. Ysaline moet werken en heeft geen verlof. Na de werkuren komt ze natuurlijk ook de handen uit de mouwen steken. Het beloven vermoeiende dagen te worden.

Wish me luck!

One thought on “Verhuizen naar Oudenaarde

  1. Jenske, schilderen is niet moeilijk. eénmaal je aan de laatste kamer begonnen bent, ben je ene prof! Woeha!!!
    P.S. De voorbereidingen zijn ook enorm belangrijk

Leave a Reply