Motoren voor OIGO 2013

Hey,

Op 8 september 2013 zijn mijn nonkel, een kennis van mijn nonkel en ikzelf een motorrit gaan rijden rond Laarne. We waren allen vergezeld van een bijzit. De rit heette OIGO (Opgeven is geen optie) 2013. Ik ging mee op aanraden van mijn nonkel. Hij had vorig jaar reeds deelgenomen en was vol lof over de rit en organisatie. Bovendien krijgt iedere deelnemer aan de motorrit automatisch ook toegang tot een uitgebreid ontbijt. Mooi meegenomen en volgens mijn nonkel zeker de moeite. Blijkbaar zo goed dat we zelfs zouden gaan ontbijten moest het te slecht weer zijn geweest om de motorrit aan te vatten.

‘s Morgens  hadden we afgesproken aan de parking bij de E17 in Gentbrugge. Het was nog licht aan het regenen en er lagen nog overal plassen op de baan. Bij één van de ronde punten onderweg voelde ik mijn voorwiel even schuiven en begon ik al te vrezen voor de rest van de rit. Uiteindelijk stopte het met regenen en tegen dat we met de groep aankwamen in Laarne, voor het ontbijt, begon het weer steeds te verbeteren. Eerst nog de inschrijving gaan bevestigen en voor de GPS houders (zoals mijn nonkel) kon de route worden ingeladen in de GPS. Op die manier diende je geen rekening meer te houden met de pijltjes aangebracht op het parcours. Na een uitgebreid ontbijt bestaande uit koffiekoeken, spek met eieren, boterhammen, broodjes, … aangevuld met koffie, thee, water… besloten we op de motor te klimmen. De GPS werd aangezet en we vertrokken. Na een paar 100 meter stuurde de GPS ons terug naar waar we vertrokken waren. Er was duidelijk iets mis. Na een paar, tevergeefse, pogingen reden we de rit dan maar op basis van de aangebrachte pijltjes. Vermoedelijk diende de route, volgens de GPS, in de tegengestelde richting gereden te worden.

Het werd een mooie rit via het Waasland naar Doel om dan via een klein stukje Nederland terug te keren naar Laarne.

Het was een afwisselende rit tussen landelijke wegen, grotere wegen en gewestwegen. Hier en daar lag de ondergrond er wat minder bij maar dat maakt het soms allemaal wat spannender.

 

Hieronder kan je een compilatiefilmpje terugvinden. Ikzelf had een GoPro Hero 3 op mijn motorfiets gehangen en heb dit dan bewerkt. Het was de eerste keer dat ik dergelijke filmpje maakte. Er zullen er ongetwijfeld in de toekomst nog volgen.

Leave a Reply