BTmono – Muziek over bluetooth

Vandaag was ik aan het rondkijken op enkele sites naar communicatiesystemen voor op de moto. Ikzelf heb er eentje maar het mist een, naar mijn mening, belangrijke functie. De headset die ik heb (Interphone F3) kan geen MP3 bestanden afspelen.
Ik dacht initieel dat de headset dat wel zou kunnen, maar helaas. Het is onmogelijk om muziek te streamen naar de headset daar dit het A2DP protocol gebruikt. De headset ondersteunt enkel het HFP protocol welke dient om telefoongesprekken en GPS spraak te streamen naar de headset.

Eenmaal ik wist welke protocols er nodig zijn om beide handelingen te doen, kon ik concreet op zoek naar een manier om toch muziek te kunnen luisteren op de moto. Je kan natuurlijk altijd een kit kopen van 29 euro waarmee je dan een MP3 speler (met draad) kan aansluiten. Ik was eerder op zoek naar een gratis alternatief.
Ik vond dit in de applicatie “BTmono”. De applicatie is gratis downloadbaar in de Play Store (Android).
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bedoig.BTmono&hl=nl

Eenmaal gedownload en geïnstalleerd kan je de applicatie gebruiken. Je dient eerst een connectie te leggen tussen je smartphone en de headset waarna je in de applicatie gewoon op “On” dient te klikken.
Hierna kan je op je gsm bijvoorbeeld een radio applicatie openen en afstemmen op je favoriete radiozender. Als alles goed is kan je dan de muziek horen in de headset. Het doet helemaal wat ik wil. Nadeel: De kwaliteit van het geluid is mono ipv stereo en met behoorlijk wat gekraak. Maar, voor mij, voldoet het als gratis oplossing.

Bij korte ritten heb ik niet echt nood aan muziek maar op langere afstanden lijkt me het een leuke afleiding.

Kortom een tip voor iedere motorrijder met dergelijk bluetooth systeem!

Leave a Reply